Cum să iubești sănătos

Cum să iubești sănătos

Emoții și sentimente. Iubirea

1 ZI (10:00 – 18:00 | 1,5h pauză)

Iubirea: legătură puternică sau obsesie dureroasă? Învață cum să menții un echilibru sanataos între ceea ce oferi și ceea ce primești.

Pentru o viata sanatoasa, ai nevoie sa inveti cum sa-ti identifici si sa-ti gestionezi corect emotiile. In aceeasi masura, ai nevoie sa stii cum sa recunosti iubirea adevarata si iubirea bolnava, ca sa poti face diferenta dintre ele.
O emotie este o stare determinata de o reactie in fata unei situatii, care poate sa dureze cateva secunde si care poate sa produca daune fizice si psihice. Exista 7 emotii primare, și o multitudine de emoții complexe apărute din combinarea celor primare. Este important sa nu separam mintea de corpul nostru, sa invatam sa gestionam emotiile, care ne pot ghida, influenta, controla. Este important sa le cunoastem si la fel de important este sa le exprimam. Atractia  scurta pe  care o simtim la vederea unui barbat sau a unei femei frumoase este o emotie.

Iubirea, in diversele ei  forme de atasament si in manifestarile ei pozitive si sanatoase, reprezinta o importanta capacitate, o nevoie naturala si profunda a fiintei umane. Pe de alta parte, frustrarile sau absenta experientei linistite a acestui sentiment uman, frecvente intr-o societate bogata in relatii instabile, pot genera o negare a sentimentului.

Cand iubirea devine  o legatura care strange sau o obsesie dureroasa in care echilibrul intre a da si a primi este alterat, se poate transforma intr-o atitudine de suferinta. Aspectul de dependenta puternica fata de partener este acceptat in faza de indragosteala si este fiziologic si util in momentul nasterii legaturii, dar acest comportament devine disfunctional daca se prelungeste in timp

 

Preț: 190RON